Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Δυστυχώς με το σκάνδαλο της SIEMENS που ανακαλύφθηκε μετά από τις ενέργειες της Γερμανικής δικαιοσύνης επανέρχεται στην επικαιρότητα η σχέση πολιτικής και μαύρου χρήματος.

Είναι κομβικό για το ΠΑΣΟΚ και για τον Πρόεδρο του να επαναφέρουν με μεγαλύτερη ένταση τις προτάσεις για την διαφάνεια( http://www.pasok.gr/portal/gr/15550/2/1/showdoc2.html )

Είναι προφανές σε όλους μας ότι εάν η SIEMENS δωροδοκούσαι στελέχη οργανισμών και πολιτικούς τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά διέθετε και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, τις σχετικές δραστηριότητες της η Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί ή δεν θέλει να ερευνήσει.

Σε αυτή την περίοδο είναι σημαντικό να συσπειρωθούν στο ΠΑΣΟΚ αλλά και να αποκτήσουν λόγο τα στελέχη αυτά που στον πολιτικό τους βίο δεν ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα αλλά και να ενεργοποιηθούν στο ΠΑΣΟΚ τα μέλη και φίλοι που στις 11 Νοεμβρίου με την ψήφο τους έδωσαν την νίκη στον Γ.Παπανδρέου. Από όσους γνωρίζω οι μεγάλη πλειοψηφία τους υποστήριξε τον ΓΑΠ γιατί πίστευε ότι δεν είναι διαπλεκόμενος και ότι μπορεί να συσπειρώσει την Ελληνική κοινωνία σε ένα νέο όραμα που συνδυάζει την δημοκρατία με μια ποιο δίκαιη κοινωνία.

Προτείνω να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια στην οποία όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν θέσεις ευθύνης σε τοπικό και κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο να συμμετέχουν σε ένα διάλογο με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο διάλογος αυτός μπορεί να αρχίσει από αυτό τον δικτυακό τόπο και να επεκταθεί σε όλα τα μέσα, στόχος του διαλόγου να είναι η εξειδίκευση των οκτώ σημείων για την διαφάνεια που κατέθεσε ο Πρόεδρος.

Εάν δεν πάρουμε μεγάλες, αναγνωρίσιμες πρωτοβουλίες με τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις οι πολίτες που θέλουμε να μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές θα συνεχίζουν να μας θεωρούν ίδιους με την Ν.Δ. και οι πιο πολιτικοποιημένοι θα στρέφονται προς τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

Γ.Αναγνώστου.

Υ.Γ. Προτείνω επίσης όλοι εμείς που συμμετέχουμε στο dialogos.pasok.gr να καταθέσουμε τις δικές μας συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποιώντας και συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες όπως το http://protaseis-enantia.blogspot.com/

Ετικέτες ,


Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]