Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Υπάρχουν στελέχη στο ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο;

Δημοσιεύθηκε στο democracy.pasok.gr

Διάβασα τις ομιλίες του Προέδρου και του Γραμματέα στο http://programma.pasok.gr/ είναι πράγματι πολύ αξιόλογες και αποδεικνύουν με τεκμηρίωση γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και να κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Στην ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη η δεύτερη παράγραφος αξίζει σχολιασμού γιατί θέτει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν στελέχη στο ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο που να τους δεσμεύει στην άσκηση της εξουσίας!!!

"Ένα πρώτο ερώτημα για το οποίο οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρη θέση είναι: Χρειάζεται το πρόγραμμα; Κανείς σίγουρα σ’ αυτή την αίθουσα δεν πρόκειται να αμφισβητήσει ανοιχτά την αξία ενός προγράμματος. Αλλά στον πολιτικό μας χώρο υπάρχουν πολλοί που έχουν αμφιβολίες για την ουσιαστική χρησιμότητα της προγραμματικής διαδικασίας. Την αποδέχονται γιατί κατά την κοινή γνώμη ένα κόμμα πρέπει να έχει πρόγραμμα. Αλλά ταυτόχρονα την φοβούνται. Φοβούνται ότι μπορεί να έχει πολιτικό κόστος, να διώξει ψηφοφόρους, να τροφοδοτήσει διαμάχες. Γι’ αυτό και προτιμούν μια γρήγορη συζήτηση για αρχές και για γενικές κατευθύνσεις. Θεωρούν σκόπιμο να επιστρέψουμε αμέσως μετά σε δοκιμασμένες πολυσυλλεκτικές τακτικές. Σε εξαγγελίες, υποσχέσεις παροχών, σε σύντομες γενικές αναφορές, σε μέτρα γενικώς αποδεκτά. - http://programma.pasok.gr/?p=113 "

Ελπίζω σύντομα θα ανοίξει ο διάλογος στο http://dialogos.pasok.gr/ για τις προγραμματικές προτάσεις του κινήματος.

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]