Τετάρτη, Μαΐου 02, 2007

Βιώσιμη Ανάπτυξη για μια Δίκαιη Κοινωνία

Δημοσιεύτηκε στο http://dialogos.pasok.gr/

"

Παρακολουθώ τον διάλογο για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί πιστεύω ότι είναι ένα δείγμα της ικανότητας του ΠΑΣΟΚ να ανανεωθεί, δεν είμαι ικανοποιημένος απο το σύνολο της προτεινόμενου προγράμματος γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ικανά στελέχη που θα μπορούσαν συμβάλουν σημαντικά στην συγγραφή ενός προγράμματος με τεκμηρίωση που θα ανταποκρινόταν με ρεαλισμό και όραμα στις σημερινές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας που κάθε μέρα βυθίζεται στο τέλμα που δημιουργεί η πολιτική ανεπάρκεια της Νέας Δημοκρατίας. και των συντηρητικών γενικότερα.

Θέλω να προτείνω μια ποιο ξεκάθαρη θέση υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με παράλληλη ενίσχυση του ρυθμιστικού – επιτελικού χαρακτήρα του κράτους. Απο που θα προέλθει η ανάπτυξη στην χώρα μας; που θα βρουν απασχόληση τα παιδιά μας, στο δημόσιο; Είναι δυνατόν χωρίς σαφή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρό μεσαίων επιχειρήσεων να υπάρξει ανάπτυξη; Ποιος θα καινοτομήσει και θα παράγει πλούτο εάν όχι ο ιδιώτης. Προφανώς το δημόσιο θα πρεπει να παρέχει αυτά τα δημόσια αγαθά και υποδομές που είναι αναγκαία τον 21ο αιώνα για να αναπτυχθεί η νέα επιχειρηματικότητα, δεν είναι όμως δυνατόν να εμφανιζόμαστε με «κρυπτό-ΚΚΕ» θέσεις, δεν γινόμαστε πιστευτοί και δεν δίνουμε πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα στους πολίτες που μας υποστηρίζουν.

Βεβαίως να αγωνιστούμε για να αναπτυχθούν μαζικά κινήματα των εργαζόμενων και των καταναλωτών, δεν αρκούν οι ανεξάρτητες αρχές και ο «διαμεσολαβητικός» χαρακτήρας του κράτους, πρεπει όμως κατά προτεραιότητα οι πολιτικές που προτείνουμε να ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί πλούτος που θα διανέμετε δικαία απο ένα σύγχρονα οργανωμένο και αποτελεσματικό κράτος.

...

"


Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]