Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2005
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
Δεν έχω συμμετάσχει πρόσφατα σε εσωκομματικές διαδικασίες, τελευταία φορά που ψήφισα σε κομματική οργάνωση ήταν την δεκαετία του ’80, το ότι βρέθηκα με τόσους άλλους στα γραφεία της συνοικιακής οργάνωσης αρχικά με ενθουσίασε, με προβλημάτισε όμως εάν θα έχει συνέχεια αυτή η συμμετοχή και το πως θα αξιοποιηθεί.
Μερικές διαπιστώσεις που ίσως βοηθήσουν:
1. Δεν ήξερα ποιον να ψηφίσω, ένας μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από το εκλογικό τμήμα με σταυρό στο όνομα του, όταν ρώτησα ποιους να ψηφίσω μου είπαν ψήφισε τα στελέχη του συντονιστικού, τελικά ψήφισα στην τύχη, απόρησα με τον αριθμό των σταυρών( οι σταυροί από ότι έμαθα σήμερα είχαν υπολογιστεί για 120.000 ενώ ψηφίσαν πάνω από 300.000, αυτό οδηγεί σε απόλυτα πλειοψηφικό σύστημα ). Πρόταση: θα πρέπει να υπάρχουν ψηφοδέλτια με πολιτικές θέσεις ώστε ο κάθε ψηφοφόρος να μπορεί να γνωρίζει ποίον ψηφίζει και γιατί, φοβάμαι ότι οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα ανήκουν σε τοπικά η εθνικά ψηφοδέλτια που διακινήθηκαν και λόγο της σταυρόδοσιας με σχετική πλειοψηφία ελέγχουν το αποτέλεσμα.
2.Η εικόνα των γραφείων δεν ήταν ελκυστική, στην ιστοσελίδα http://www.pasok.gr/portal/gr/16649/2/1/showdoc2.html είδα τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και πράγματι πήρα θάρρος, είναι όμως δυνατόν να υλοποιηθεί έστω και στους εκατό πιο μεγάλους Δήμους της χώρας; Πρόταση: όσα σύγχρονα γραφεία ανοίξουν θα πρέπει να στελεχωθούν με προσωπικό που θα μπορεί να υποστηρίζει και να πληροφορεί όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν πολιτικά( θα μπορούσε να είναι ανοικτά πχ 10-1 και 5-9 το απόγευμα). Είναι ζητούμενο ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος μιας σύγχρονης κομματικής οργάνωσης στην συνοικία.
Αυτές είναι μερικές πρόχειρες σκέψεις από την εμπειρία μου χθες, ελπίζω να είναι χρήσιμες.
Γ.Αναγνώστου.
Υ.Γ. Ρώτησα γιατί δεν υπήρχε απόδειξη για τα 10 ευρώ που έδωσα για εγγραφή και δεν πήρα πειστική απάντηση, δεν θα ήταν δύσκολο να συμπληρώναμε τα στοιχεία μας σε διπλότυπο και να μην χρειάζεται να γράφονται σε πρόχειρες καταστάσεις.
--
Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2005
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ
Στην προσπάθεια μου να συμμετέχω στην τοπική οργάνωση της περιοχής μου, αλλά και από τις παρεμβάσεις ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών διαπιστώνω ότι δεν κατανοούν την έννοια του ανοιχτού κόμματος. Είναι αναγκαίο να κυκλοφορήσει σύντομα ένας πρακτικός οδηγός για το ανοιχτό κόμμα με παραδείγματα ώστε να γίνει κατανοητό από όλους τι σημαίνει ανοιχτό κόμμα για το στέλεχος μιας τοπικής οργάνωσης, για ένα στέλεχος που έχει εκλέγει με υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, σε ένα σώμα( Συνδικαλιστική Οργάνωση, Δημοτικό ή Νομαρχιακό Συμβούλίο, Βουλή ή Ευρωβουλή κλπ…) και για τα στελέχη που εργάζονται κεντρικά στο ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν πολλά αντί-παραδείγματα, προσλαμβάνουν γνωστούς τους χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, φτιάχνουν επιτροπές με τους φίλους τους κλπ. Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
Το «ανοιχτό κόμμα» είναι η Δύναμη του Προέδρου μέσα από την υλοποίηση του ανοιχτού κόμματος θα φτιάξει το ΠΑΣΟΚ που θα αναγεννήσει την Ελλάδα με ένα νέο όραμα ανάπτυξης βασισμένο στην γνώση, την αξιοκρατία και την διαφάνεια που δεν θα στηρίζεται μόνο στην «δίψα» ορισμένων για εξουσία.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη αλλά και όσων γνωρίζω που υποστηριζούν την προσπαθια του «Γιώργου» και όλοι είμαστε φίλοι και περιμένουμε να «ανοίξει» το ΠΑΣΟΚ για να συμμετέχουμε ουσιαστικά.
Φιλικά,
Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Υ.Γ. Ας γίνει κατανοητό ότι τα στελέχη δεν είναι «εξουσιαστές» των «οπαδών» αλλά «λειτουργοί» που έχουν επιλέξει να υπηρετούν το κοινό συμφέρον.
--
Δημοσιεύθηκε στο democracy.pasok.gr
Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]